Choď na obsah Choď na menu
 


Dobrá rada nad zlato

 Užitočné rady do kuchyne

  • Ak zmiešate med, mlieko a jogurt dostanete vynikajúci a osviežujúci nápoj.

  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurtu.

  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.

  • Chcete postrúhať mäkky syr? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite kuchynským olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami.

  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne , ak do panvice vložíte 3-4 špáradlá.

  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.

  • Ak sa pri varení popálite, ihneď si popálene miesto potrite horčicou a nechajte ju zaschnúť. Nevytvoria sa pľuzgiere a rana nie je červená.

  • Keď si pri varení popálite jazyk, rýchlo ho potrite kúskom masla. Bolesť sa rýchlo stratí.

  • Ak pripravujete praženicu, solte ju až na koniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.

  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.