Choď na obsah Choď na menu
 


Recepty - Zdravé chuťovky

 

VITA SNACKS PLNENÉ JOGURTOVÝM KRÉMOM

 

– obilninové vankúšiky plnené jogurtovým krémom s malinovou penou

Pre 4 osoby potrebujeme:

350 g obilninovým vankúšikov plnených jogurtovým krémom

Na malinovú penu potrebujeme:

1 šálku mlieka
4 žĺtky
1 balíček vanilkového cukru
1 šálku šľahačkovej smotany
2 šálky jogurtu
4 lyžice medu
150 g čerstvých malín

Postup prípravy:

1. Do jednej misky si nasypeme obilninové vankúšiky plnené jogurtovým krémom.
2. Mlieko, žĺtky a vanilkový cukor vymiešame nahladko a vo vodnom kúpeli alebo na sporáku opatrne ušľaháme na krém.
3. Odstavíme, pridáme šľahačkovú smotanu a jogurt.
4. Podľa chuti osladíme medom.
5. Umyté maliny pridáme do peny a premiešame spolu s obilninovými vankúšikmi plnenými jogurtovým krémom a podávame.

GUĽÔČKY S ČOKOLÁDOU S POMARANČAMI A ČOKOLÁDOVÝM MLIEKOM



Pre 4 osoby potrebujeme:

2 pomaranče
250 g guľôčiek s čokoládou
½ mlieka
100 g čokolády
50 g kokosovej múčky
1 balíček vanilkového cukru
3 lyžice medu, štipku škorice na ozdobenie

Postup prípravy:

1. Pomaranče olúpeme a pokrájame na malé kúsky.
2. Potom pomiešame s guľôčkami s čokoládou.
3. Mlieko zohrejeme a roztopíme v ňom čokoládu.
4. Pridáme kokosovú múčku, vanilkový cukor, med a mletú škoricu.
5. Guľôčky s čokoládou polejeme čokoládovým mliekom a hneď podávame.

MIEŠANÝ OVOCNÝ ŠALÁT S ORECHAMI A ŠKORICOVÝMI MUŠLIČKAMI



Pre 4 osoby potrebujeme:

100 g jahôd
100 g černíc
1 mango
2 kiwi
1 malý melón
50 g posekaných vlašských orechov
50 g posekaných píniových jadier
6 cl likéru maraskíno
1 šálku jogurtu
1 balíček vanilkového cukru
2 lyžice medu

Postup prípravy:

1. Jahody a černice umyjeme a necháme dobre odkvapkať a dáme do misky.
2. Mango olúpeme a pokrájame na malé kocky a pridáme do misky.
3. Kiwi, melón olúpeme a pokrájame na malé kocky.
4. Ochutíme likérom a ovocný mix necháme pol hodinu postáť, aby likér presiakol do ovocia.
5. Potom premiešame jogurt s medom, vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme škoricové mušličky.
6. Ovocný šalát rozdelíme do pohárov a polejeme jogurtovou zmesou so škoricovými mušličkami.

FRANCÚZSKY OVOCNÝ ŠALÁT S VITA SNACKS

 



Francúzsky ovocný šalát s Vita Snacks plnenými karamelovým krémom - obilninovými vankúšikmi plnenými karamelovým krémom

Pre 4 osoby potrebujeme:

250 g jabĺk 
250 g mrkvy
1 pomaranč
2 lyžičky práškového cukru
50 g obilninových vankúšikov s karamelovým krémom

Postup prípravy:

1. Jablká a mrkvu očistíme, postrúhame a zalejeme šťavou z pomaranča a rozriedime osladenou vodou. 
2. Posypeme postrúhanou pomarančovou kôrou a podávame s obilninovými vankúšikmi s karamelovým krémom.

BANÁNOVÝ ŠALÁT S OBILNINOVÝMI MEDAILÓNIKMI S ČOKOLÁDOU



Pre 4 osoby potrebujeme:

4 banány
2 jablká
1 citrón
50 g bieleho jogurtu
citrónovú šťavu
2 lyžice hnedého cukru alebo medu
100g obilninových medailónikov s čokoládou

Postup prípravy:

1. Ovocie olúpeme, jablká a hrušky zbavíme jadrovníkov a pokrájame na plátky. 
2. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, hotový dressing pridáme do šalátu a zľahka ho premiešame s obilninovými medailónikmi s čokoládou.

ZELENINOVÉ FAŠÍRKY

 



Pre 4 osoby potrebujeme:

2 lyžice masla alebo nestuženého rastlinného tuku
1 cibuľu
500 g vareného hrachu
2 vajcia
1 lyžicu stredne ostrej horčice
100 g pomletých Corn-flakes Natural, namiesto rožkov alebo žemlí
morskú soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
niekoľko kvapiek sójového korenia
1 zväzok petržlenovej vňate
1 lyžičku zeleného korenia
ovsené vločky na zahustenie

Okrem toho:

1 šálku celozrnnej múky
2 vajcia
2 šálky pomletých Corn-flakes Natural namiesto obaľovacej zmesi
olej na vyprážanie

Postup prípravy:

1. Na panvici zohrejeme maslo alebo rastlinný tuk a pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme.
2. Hrach roztlačíme alebo rozmixujeme v mixéri.
3. Cibuľu, hrachové pyré, vajcia, horčicu a pomleté Corn-flakes Natural zmiešame a vyformujeme tuhú zmes.
4. Okoreníme mletým čiernym korenín, pridáme soľ, muškátový kvet a sójové korenie.
5. Pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať, zelené korenie a ovsené vločky.
6. Z cesta vyformujeme navlhčenými rukami fašírky, obalíme ich múkou, rozšľahaným vajíčkom a obalíme v pomletých Corn-flakes Natural.
7. Vypražíme na panvici s trochou oleja a hneď podávame.

Rada: 
Tieto zeleninové fašírky môžeme pripraviť aj z cícera, fazule alebo šošovice.